Actualitate

Pericol de EXPLOZIE la o sondă de extracţie a gazelor din BACĂU: 160 de persoane au fost evacuate

33 de persoane din cele evacuate au fost cazate la un hotel din Bacău, la dispoziţia acestora fiind puse trei microbuze cu care să facă naveta până la Moineşti, în timp ce restul locatarilor au mers la rude pentru cel puţin 48 de ore, perioadă cât se estimează că vor dura lucrările la sonda de extracţie a gazelor.

"Sonda, închisă de 28 de ani, aflată la o distanţă de aproximativ 50 de metri de blocurile de locuinţe care au fost evacuate, este monitorizată de două luni, constatându-se, în urma măsurătorilor, că există o concentraţie destul de mare de gaze. În aceste condiţii, există pericolul migraţiei gazelor prin scoarţă spre blocuri, solul fiind foarte poros. De aceea, operatorul economic care deţine sonda a decis să monteze un coş de captare pentru evacuarea controlată a gazelor şi astfel acestea să nu se mai infiltreze prin sol", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

În prezent, zona este izolată, fiind mobilizaţi zeci de poliţişti şi jandarmi. De asemenea, echipaje de pompieri asigură măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor.

sursa. mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *