Istorie

Personalitatea zilei. Ecaterina Malcoci

A urmat studii de teatru și film la Școala teatrală "B.Sciukin" din Moscova (1955-1960), fiind colegă de promoție cu actorii moldoveni Dumitru Caraciobanu și Ion Șcurea.

După absolvirea Școlii de teatru de la Moscova, a fost angajată în anul 1960 ca actriță la Teatrul "Luceafărul" din Chișinău, unde a avut o carieră strălucită, plasându-se în topul celor mai bune actrițe din anii ’60-’70.

În paralel cu activitatea teatrală, Ecaterina Malcoci a debutat în anul 1961 ca actriță de film la studioul cinematografic "Moldova-film" în filmul "Insula vulturilor". A interpretat apoi roluri care au plasat-o printre actorii de frunte ai filmului moldovenesc, printre care Chelnerița din Așteptați-ne în zori (1963), Maria din Ultima noapte în rai (1964) și Rusanda din Ce-i trebuie omului (1975). A primit titlul de Artistă emerită (1971).

Ecaterina Malcoci a încetat din viață la data de 26 mai 2002, în municipiul Chișinău, la vârsta de 65 ani și a fost înmormântată la Crocmaz, satul ei de baștină. În prezent, Liceul Teoretic din satul Crocmaz poartă numele actriței Ecaterina Malcoci.

Sursa: Wikipedia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *