Astăzi 24 Noiembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 14:34
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 15:05

Peste 400 de mașini au trecut vama Leușeni de dimineață până acum. Șefii, cu o ochii pe frontieră

Marime Font

Conducerea Serviciului Vamal a delegat mai mulți factori de decizie din cadrul Aparatului Central pentru a se deplasa în cele mai tranzitate posturi vamale de frontieră, în perioadele cu flux sporit. Aceștia au ca sarcină monitorizarea implementării acțiunilor de fluidizare a traficului transfrontalier, precum și sincronizarea acestora cu cele întreprinse de autoritățile omoloage din statele vecine, astfel încât să fie asigurat un control expeditiv pe ambele părți ale frontierei.

Măsura se înscrie în setul de acțiuni de fluidizare întreprinse de către Serviciul Vamal la indicația Prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, lansată în adresa autorităților responsabile de gestionarea traficului transfrontalier.

Acțiunile întreprinse vizează preponderent redistribuirea colaboratorilor vamali, suplinirea echipamentelor de control, precum și utilizarea tuturor pistelor. De asemenea, în cazul atestării unui flux sporit, controlul vamal este efectuat inclusiv de către șefii posturilor vamale și adjuncții acestora.Totodată, în vederea optimizării procedurilor de control, fraudele vamale depistate de către inspectorii din prima linie urmează a fi preluate de către specialiști din cadrul subdiviziunilor specializate, care vor fi prezenți în post în regim 24/7, astfel încât să fie exclus riscul tergiversării controlului vamal din cauză că inspectorul de pe pistă este implicat în documentarea fraudei consemnate.

Serviciul Vamal mai amintește și despre introducerea, din data de 19 iulie 2016, a Coridorului Verde la patru dintre cele mai solicitate posturi vamale: Sculeni, Leușeni, Giurgiulești și Tudora. Prin urmare, cetăţenii care nu deţin bunuri ce necesită a fi declarate pot opta pentru Coridorul Verde, în timp ce Coridorul Roşu este destinat persoanelor care transportă mărfuri care presupun achitarea taxelor vamale aferente.

De asemenea, precizăm că Serviciul Vamal a demarat deja proiectul de extindere și modernizare a celor mai tranzitate posturi vamale, precum și dotarea acestora cu echipamente performante de control. Extinderea acestor posturi va permite o gestionare mai eficientă și mai operativă a fluxurilor transfrontaliere, care s-au majorat semnificativ în ultimii ani.

În aceste condiții, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier tranzitarea tuturor posturilor vamale de frontieră existente, în vederea evitării suprasolicitării doar a unora dintre acestea. Informația privind posturile vamale de frontieră poate fi găsită accesând Harta interactivă a punctelor de trecere, disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal.

Pentru persoanele care intenționează să traverseze frontiera vamală, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574-111), unde aceștia pot solicita informaţii și consultații privind regulile de trecere a mărfurilor și unităților de transport peste frontieră, precum și pot semnala eventuale fapte de comportament corupțional sau abuzuri în serviciu comise de colaboratorii vamali.

Menționăm că participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, accesând pagina web a instituției, rubrica TRAFICUL ON LINE, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul unităților de transport care se află în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.

Potrivit informațiilor parvenite din teritoriu, în dimineața zilei de astăzi erau consemnate aglomerări în punctul de trecere ”Tudora – Starokazacie”, însă, după intervenția conducerii Serviciului Vamal în adresa administrației autorității vamale din Ucraina, s-a reușit degajarea traficului pe ambele părți ale frontierei.
La celelalte posturi vamale, actualmente, circulația se desfășoară în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic.

Este de menționat că, în intervalul orelor 08:00 – 13:30, doar în postul vamal Leușeni, pe sensul de ieșire din țară, au fost perfectate 485 de unități de transport, iar la intrare – 438. 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 14:34

Capcana

Capcana

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 11:29

VIDEO. Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova

VIDEO. Iohannis îl pune la punct pe Dodon:  Ce spune despre vizita în Republica Moldova Din editia print

Aflat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre invitaţia controversată primită din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia, şeful...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, de Ana Marchitan

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, sper hăul politicii moldovenești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2017, de Dan Nicu

Chişinău, cetate de necucerit pentru socialişti

Oamenii lui Igor Dodon nu au reuşit nici de această dată să-şi instaureze controlul asupra Chişinăului. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pierde un important atu în disputa cu UE. Și nu numai!

Cu mai puțin de o lună în urmă, în Turcia era anunțată lansarea rutei feroviare ce leagă capitala Azerbaidjanului, Baku, de cea a Georgiei, Tbilisi, cu orașul turc Kars, denumită generic BTK.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

O, țară tristă, plină de... mister

Moto:  „Rămâne mut Serafim și se uită lung în urma celor ce se duc (cu boul, la pravlenie - n.n.). Se mai gândește: „Hm... Toate le pricep eu, Doamne, da „oare cum mi l-au prins ei de coarne?” (V. Vasilache „Povestea cu cocoșul roșu”)

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md