Politică

Peste o lună se va decide soarta embargoului la produsele din R. Moldova

„Am avut o întrevedere în spiritul colaborării și bunei înțelegeri. S-a stabilit ca timp de o lună să se clarifice situația cu importul de mere moldovenești în Federația Rusă. Am avut satisfacția de a remarca faptul că autoritățile fitosanitare ruse înțeleg că este în beneficiul ambelor părți importul merelor moldovenești direct, nu prin reexportul din țările terțe”, a declarat Vasile Bumacov.

(Știre inițială) Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, se va întâlni astăzi, 17 septembrie, la Moscova, cu şeful Serviciului Federal pentru Supraveghere Veterinară și Fitosanitară, Serghei Dankvert, pentru a discuta despre embargoul impus pentru fructele, legumele şi carnea din Republica Moldova.

Ulterior, demnitarul va avea o întrevedere şi cu şeful-adjunct al Rospotrebnadzor, Irina Braghina. Discuţiile dintre cei doi oficiali se vor axa pe tema embargoului pentru vinurile, divinurile şi conservele moldoveneşti.

Ministrul Vasile Bumacov intenţionează să ajungă la un compromis cu oficialii ruşi şi să rezolve problema sistării importurilor de produse din Republica Moldova.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *