Politică

Petrenco vrea să îi fure lui Voronin partidul

Grigore Petrenco a declarat, într-un briefing de presă, că Partidul Comuniştilor poate câştiga alegerile, dar fără Vladimir Voronin, care a vândut partidul oligarhului Vlad Plahotniuc şi a acceptat rolul de opoziţie loială.

Grigore Petrenco a spus că sunt false declaraţiile că ar fi plecat benevol din conducerea partidului, alături de Iurie Muntean şi Mark Tkaciuk. "Dacă domnul Voronin are vreo cerere din partea mea cu o asemenea solicitare, îl rog să o facă publică. Preşedintele Voronin a vândut partidul lui Plahotniuc, iar politica pe care o duce în ultimele luni nu este pe placul membrilor şi a celor care au votat PCRM", a declarat Petrenco.

Deputatul comunist a subliniat că, de la ultima şedinţă a Biroului Executiv al PCRM, care a avut loc acum 4 săptămâni, situaţia în cadrul formaţiunii se agravează din ce în ce mai mult."Noi, cei care am fost înlăturaţi din funcţiile de conducere a partidului, am sperat că Vladimir Voronin se va
răzgândi să vândă şi să înjosească partidul, dar nimic nu se schimbă, a comentat parlamentarul.

Acesta a făcut apel la liderul comuniştilor să nu-şi mai înainteze candidatura la funcţia de preşedinte al PCRM. Grigore Petrenco s-a arătat optimist că formaţiunea are toate şansele să câştige următoarele alegeri, dacă Vladimir Voronin pleacă din fruntea partidului.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *