CSI / Rusia

Piloţii ruşi, „cot la cot” cu cei americani în lupta împotriva Statului Islamic

Potrivit publicaţiei, militarii ruşi şi echipamentul deja se află la o baza aeriană controlată de guvern în apropiere de Damasc. Se presupune că „au fost transferate” avioane de atac şi elicoptere care vor fi implicate în lupta împotriva insurgenţilor ISIS.

Sursele publicaţiei susţin că, în următoarele săptămâni, numărul trupelor ruseşti în Siria ar putea ajunge la câteva mii de persoane: consilieri, instructori, artilerişti şi piloţi de avioane de lupta.

Potrivit Lenta.ru, care citează o sirsa apropiată de forţele de securitate israeliene, militarii ruşi sunt deja prezenţi în Siria, dar sursă Lentă.ru pune la îndoială corectitudinea datelor Ynetnews. În plus, a menţionat sursă, acest lucru este bine cunoscut la Washington, care manifestă o „aprobare tacită”.

Potrivit lui, există o mare probabilitate că în urmă cu câteva zile să fi fost încheiat un acord între Moscova şi Teheran privind coordonarea acţiunilor, în special a celor privind consolidarea armatei siriene. În plus, sursă afirmă că Rusia va primi în scurt timp dreptul de folosire a unui alt port sirian (în afară de Tartus) pentru transporturi militare.ISIS

Amintim că, pe 16 august, presă turcă a scris despre sosirea în Siria, la Damasc, a şase avioane ruse MiG-31. Presă a presupus că apariţia acestor avioane performanţe este în legătură cu un contract mai vechi al Siriei cu Rusia pentru livrarea de aparate MiG-31E (semnat în 2007). Cu toate acestea, Moscova, prin „Rosoboronexport”, a negat această informaţie chiar a două zi. Preşedintele „MiG”, Serghei Korotkov a spus atunci că el nu ştie nimic despre livrările către Siria de astfel de aeronave.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *