Editorial

Ping-Pong


în avanpremieră, a avut loc audiţia producţiei Teatrului Naţional Radiofonic – Ping-Pong de Sandu Macrinici, în regia lui Mihnea Chelaru. Din distribuție au făcut parte actorii Oliver Toderiţă, Mihaela Beţiu, Vlad Bîrzanu, George Ciobotea.

Sandu Macrinici a studiat istorie și filozofie la Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, iar în prezent este student al Universității de Arte Târgu Mureș la Regie (anul II) și masterand în ultimul an al aceleiași Universități, specializarea Scriere Dramatică. Piesa Ping-Pong este lucrarea sa de master, iar Teatrul Național Radiofonic a selectat acest text în cadrul unui proiect care își propune să lanseze anual un tânăr dramaturg aflat la început de carieră.

Pentru cei din Chișinău care îl știu pe Sandu Macrinici încă de pe vremea când era elev la Spiru Haret, prezența lui la Republica a fost o bucurie. El a făcut parte din Atelierul de Scriere Creativă „Vlad Ioviță”, coordonat de Dumitru Crudu și chiar dacă nu a prezentat multe texte în perioada respectivă, era un tânăr de la care toți așteptau o confirmare.

Confirmarea a venit la audiția acestei piese, scrisă cu multă atenție, dialoguri perfect construite, situații limită, realism. Piesa Ping-Pong prezintă drama unei familii în care conflictul dintre generații e dublat de boala tatălui. Regia lui Mihnea Chelaru s-a pliat perfect pe situațiile create de Sandu Macrinici, accentuând o dată în plus distanța dintre membrii familiei, greutățile familiilor cu venituri modeste, panica pe care dispariția principalei surse de venit o aduce. Coloana sonoră a fost de asemenea foarte reușită, iar la finalul audiției au urmat câteva momente de liniște (printre aplauze), prin care publicul încerca să se reconecteze la propria realitate. Pentru că Ping-Pong te pune serios pe gânduri.

Teatrul Naţional Radiofonic din România va transmite la Radio România Actualități premiera absolută a spectacolului Ping-Pong de Sandu Macrinici în luna septembrie a acestui an. Până atunci, îl felicităm pe Sandu și îi dorim succes în continuare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *