Actualitate

Pleci sau vii intri în R. Moldova? Cât timp trebuie să STĂI la coadă în vamă

Punctul de trecere Otaci:
Ieșire din RM – 9 autoturisme
Punctul de trecere Criva:
Intrare în RM – 10 autoturisme
Punctul de trecere Costești:
Intrare în RM – 9 autoturisme
Punctul de trecere Leușeni:
Ieșire din RM – 50 de autoturisme
Punctul de trecere Mirnoe:
Intrare în RM – 9 autoturisme
Punctul de trecere Vulcănești:
Ieșire din RM – 7 autoturisme
Punctul de trecere Giurgiulești-Galați:
Intrare în RM – 18 autoturisme
Ieșire din RM – 16 autoturisme

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– 18 persoane nu au respectat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două persoane au prezentat documente falsificate;
– șase cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– 16 conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor și de exploatare a vehiculelor;
– șase persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 74 648 traversări, dintre care 40 334 înregistrate pe sensul de ieșire din R. Moldova. La fel, din numărul total de traversări persoane 45 297 au constituit trecerile cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 15 618 traversări, dintre care autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 7 299 traversări.

La ora actuală, în punctele de trecere Criva, Leușeni, Sculeni și Mirnoe, este îngreunată circulația din cauza traficului intensificat, unde media timpului de așteptare depășește 30 de minute.

În scopul sustinerii participantilor la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum să se consulte aplicația „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport și, nu în ultimul rând, manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *