Actualitate

PMAN s-a umplut de microbuze. Vezi cine face protest în aceste clipe în capitală

Zeci de şoferi care fac rute internaţionale, şi-au parcat microbuzele în faţă Guvernului în semn de protest, fiind nemulţumiţi de controalele iniţiate de către Ministerul Transportuilor.

Primul lor protest avut la începutul lunii octombrie, şoferii au semnat şi o petiţie cerând autorităţilor să înceteze controalele şi să modifice legislaţia astfel încât să li se permite să activeze.

Petiţie a fost depusă atunci şi la Ministerul Transporturilor. Potrivit responsbililor de acolo, activitatea acestor şoferi este ilegală deoarece ei nu au dreptul să transporte pasageri contra cost, deaceea au şi fost amendaţi.

Iurie CHIRINCIUC, MINISTRUL TRANSPORTURILOR: “Nu există reglamentare legală pentru afacerea lor, pentru că ei şi-au făcut o afacere ilicită şi până acum nu i-a depistat nimeni. N-au achitat până în prezent nici un bănuţ în bugetul de stat. Noi trebuie să găsim soluţii pentru a-i aduce în cadrul legal.”

Iurie Chirinciuc a spus atunci că a fost creat un grup de lucru şi împreună cu cei de la Ministerul Economiei, cel al Finanţelor, Poliţiei de Frontieră şi a Serviciul Vamal, va caută soluţii astfel încât şoferii care fac rute internaţionale şi transporta colete, dar şi pasageri să activeze în cadrul legal.

Sursa: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *