Astăzi 19 Octombrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 06:58
Abonamente

Actualitate 22 Septembrie 2017, ora 15:35

Polițiștii reținuți în cazul lui Andrei Braguța au fost plasați în arest la domiciliu

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Cei trei polițiști suspectaţi că l-ar fi bătut pe tânărul Andrei Brăguța, decedat în penitenciar, au fost eliberați din arest preventiv și plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de magistraţii de la Judecătoria Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei judecătorilor, oamenii legii urmează să-și ispășească măsura aplicată până la data de 22 octombrie, iar în acest timp procurorii pot contesta hotărârea la Curtea de Apel Chișinău.

Procurorul de caz, Ruslan Lupașcu, a menţionat că va examina încheierile judecătorești şi cel mai probabil va contesta decizia de astăzi.Potrivit datelor Procuraturii Generale (PG), polițiștii reținuți sunt responsabilii care activau în noaptea în care Andrei Braguța a fost adus la poliție, însă, în timp ce bărbatul era supus maltratărilor de către colegii de celulă, nu au acționat.

Ieri, PG a anunţat că încă 10 polițiști sunt bănuiți de tratamente inumane și degradante în dosarul Braguţa. Toți oamenii legii sunt angajați ai Izolatorului de detenție preventivă al Poliției capitalei.

Andrei Braguța, în vârstă de 31 ani, a decedat la 26 august în condiții suspecte în penitenciar, după ce a fost reținut pentru depășirea limitei de viteză. Autoritățile susțin că motivul decesului este pneumonia, iar rudele acestuia afirmă că bărbatul a murit după ce a fost bătut.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md