Politică

Politicon: Filat, cel mai influent politician al lunii august

Pe locul doi, cu 207 puncte, se află spicherul Marian Lupu, iar pe trei, cu 201 puncte – primarul Dorin Chirtoacă.

Pe primele 10 locuri s-au clasat: 4. ministrul Afacerilor Externe Iurie Leancă (195,5 puncte), 5. preşedintele PL, Mihai Ghimpu (191 p.), 6. prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc (179 p.), 7. preşedintele PCRM Vladimir Voronin (173,5 p.), 8. başcanul UTAG Mihail Formuzal (161 p.), 9. ministrul Apărării Vitalie Marinuţă (159 p.) şi 10. preşedintele fracţiuni parlamentare a PL, Ion Hadârcă (156,5 p.).

Potrivit analistului Anatol Ţăranu, surprizele Topului din această lună sunt Mihail Formuzal care a urcat 17 poziţii, de pe locul 25 pe 8, Vitalie Marinuţă, care a urcat de pe locul 21 pe 9 şi Ion Hadârcă, care în Topul lunii iulie era clasat pe locul 19. Igor Dodon a căzut de pe 8 pe 16, iar Valeriu Lazăr, care anterior ocupa locul 9, în această lună a fost clasat pe locul 14.

Întrebat de jurnalişti dacă prim-ministrul V. Filat încearcă să-l copieze pe premierul rus Vladimir Putin, analistul Anatol Ţăranu a spus că Filat ar putea face inconştient acest lucru. "Nu ştiu dacă Filat îl copiază conştient pe Putin. Liderii ruşi, în special Putin are un rating mare printre cetăţenii R. Moldova. Modelul de PR pe care îl aplică Filat este unul de succes. Însă, unele elemente de PR efectuate de premier sunt condamnabile de o parte a societăţii", a spus A. Ţăranu.

Timpul.md (N.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *