Ultima oră

Polonia va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova

Declaraţia a fost făcută la întrevederea preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, cu mareşalii Seimului şi Senatului Poloniei, Ewa Kopacz şi Bogdan Borusewicz, care au dat asigurări că vor acorda o atenţie prioritară semnării şi ratificării Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

„Polonia este prietena Republicii Moldova şi în timpurile grele puteţi miza pe deplin pe ajutorul nostru. Polonia va continua să sprijine plenar parcursul european al Republicii Moldova”, a spus mareşalul Seimului polonez, felicitând cetăţenii moldoveni pentru obţinerea dreptului de a călători liber în UE. În acelaşi context, Ewa Kopacz a anunţat că va vizita Republica Moldova în toamna anului curent.

Preşedintele Parlamentului a mulţumit autorităţilor din Polonia pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în apropierea de Uniunea Europeană, inclusiv pentru decizia recentă de a acorda Republicii Moldova un credit de 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea agriculturii.

Şeful legislativului de la Chişinău a reiterat determinarea autorităţilor Republicii Moldova de a semna Acordul de Asociere la UE pe 27 iunie, la Bruxelles, şi de a-l ratifica până la finele sesiunii de primăvară a Parlamentului. „Ne-am bucura ca şi statele membre ale Uniunii Europene să facă acelaşi lucru, în semn de solidaritate şi sprijin”, a menţionat preşedintele Parlamentului.

Referindu-se la nivelul cooperării dintre cele două ţări, părţile au subliniat importanţa fortificării colaborării economice. În acest context, mareşalul Senatului Poloniei, Bogdan Borusewicz, a anunţat că, la mijlocul lunii curente, va participa la un forum economic la Bălţi.

Igor Corman a avut o întrevedere şi cu Andrzej Halicki, co-preşedintele Adunării Parlamentare moldo-polone, cu care a discutat despre următoarea reuniune a Adunării Parlamentare a Republicii Polone şi a Republicii Moldova, care va avea loc în perioada 17-19 septembrie, la Cracovia.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *