Politică

Ponta despre cabinetul lui Gaburici: Faptul că e un guvern minorinar, care depinde de comunişti nu mă bucură

Declaraţia a fost făcută în contextul în care şeful Guvernului a vorbit despre decizia NATO că România să găzduiască centre de control şi de comandă.

"Prin decizia luată la nivelul NATO România va găzdui cel mai important termen de comandă. România e sigură, pregătită şi e un subiect pe care şi Iohannis, şi eu, şi preşedinţii Parlamentului am avut aceeaşi poziţie. Ne-a adus foarte mult faptul că am vorbit aceeaşi limba.

(…) Partea rea este că criză din Ucraina nu este finalizată. Şi în Moldova e bine că avem un guvern, dar faptul că e un guvern minorinar, care depinde de comunişti nu mă bucură, sper să nu fac o greşeală diplomatică", a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Ponta s-a întors din SUA tot nemulţumit de relaţia economică: Ce întâlniri a aranjat

Totuşi, premierul a precizat că România a investit foarte mult în Republica Moldova.

"Cred că asta a contat şi la vot că cei din Moldova au văzut că nu sunt numai vorbe. Un guvern minoritar e mai complicat. Tot ce putem să facem pentru Moldova o să facem. Regiunea noastră nu este una stabilă, dar vedem ce se întâmplă în jur", a punctat el.

În privinţa crizei, premierul a adăugat că, din punctul sau de vedere, România trebuie să se coordoneze perfect cu poziţia SUA.

"Există conştiinţa la Washington că România este cel mai stabil partener", a spus Ponta, referitor la întâlnirea cu şeful CIA.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *