Internațional

Ponta: Mă bucur când sunt criticat de la Moscova pentru că doresc ca Moldova să fie în UE

"Mă bucur când sunt criticat de la Moscova pentru faptul că-mi doresc alături de prim-ministrul Iurie Leancă ca Moldova să fie în Uniunea Europeană până în 2018-2019. Poate că e un obiectiv prea ambițios, dar, dacă nu ai obiective ambițioase, nu le atingi. Cred că reunirea României cu Moldova în cadrul Uniunii Europene, nu în alt fel, e un obiectiv strategic pentru Guvernul pro-european de la Chișinău și pentru Guvernul României și pentru toți cei care văd un viitor pro-european pentru Republica Moldova", a afirmat Ponta, la începutul ședinței săptămânale a Executivului.

El a adăugat că este "în regulă" dacă primește critici precum cele de la Moscova și a exprimat "totala încredere" că Guvernul pro-european de la Chișinău duce Republica Moldova în direcția bună.

Departamentul de Informare și Presă din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei a transmis, într-un comentariu postat marți pe site-ul oficial de internet, că Moscova își exprimă îngrijorarea în legătură cu declarațiile premierului român Victor Ponta cu privire la viitorul Republicii Moldova, făcute la o întâlnire cu activiști ai Partidului Social Democrat la Alba Iulia.

Potrivit acestei surse, din apelurile deschise ale candidatului la funcția de președinte al României "de a înfăptui a doua mare unire în 2018" rezultă clar că anumite cercuri politice de la București alimentează în continuare planuri anexioniste față de țara vecină neutră și suverană.

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *