Politică

Ponta şi-a anulat vizita fulger la Chişinău din cauza instabilităţii politice din Republica Moldova

(UPDATE 14.13) Premierul Victor Ponta şi-a anulat vizita fulger pe care trebuia să o întreprindă azi la Chişinău. Acesta urma să participe la negocierile care au loc acum la aeroportul din Chişinău, între PLDM, PD şi PL, asistaţi de oficiali europeni.

Potrivit unor surse din anturajul premierului român, acesta nu poate să vină în vizită în Republica Moldova înaintea preşedintelui Klaus Iohannis.

(Știre inițială) Din delegație vor face parte președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, președintele partidului paneuropean Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum și un reprezentant al socialiștilor europeni. Potrivit Radio Chișinău, care citează surse din cadrul formațiunilor proeuropene de la Chișinău, din delegație face parte și premierul român Victor Ponta.

Aceleași surse au precizat că întrevederile politicienilor europeni cu cei din Republica Moldova vor avea loc pe aeroportul din Chișinău.

Vizita delegației europene are loc în contextul negocierilor ce au loc de la începutul lunii decembrie între partidele proeuropene de la Chișinău în vederea formării unei coaliții de guvernare după alegerile de la 30 noiembrie, fără ca cele trei formațiuni implicate în discuții — Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat și Partidul Democrat — să ajungă până în prezent la un acord pentru crearea unei majorități parlamentare.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *