CSI / Rusia

Poroşenko a fost ţinta unui atentat

Potrivit afirmaţiilor fostului ministru, citat de postul de televiziune "Zvezda", anul trecut, pe traseul urmat de coloana prezidenţială a noului preşedinte ucrainean ales a fost descoperită o găleată în care se afla un dispozitiv explozibil artizanal. Valeri Geletei a mai precizat că dispozitivul era amplasat în gardul Administraţiei prezidenţiale a Ucrainei de la Kiev. Dispozitivul urma să fie declanşat telefonic. Poroşenko a fost salvat de cei de la pază care au văzut persoana care amplasase găleata în timp ce aceasta fugea de la locul incidentului.

Nu sunt cunoscute informaţii despre autorul acestei tentative eşuate. Deputatul Radei Supreme al grupului parlamentar Voinţa Poporului, fost combatant al Batalionului Aidar, Serhi Melniciuk, a declarat că şi el deţine informaţii despre un alt atentat la viaţa preşedintelui Poroşenko.

Deputatul mai anunţa că, din zona unde se desfăşura operaţiunea antiteroristă în Donbas, a fost scos armament care urma să fie folosit la organizarea unei lovituri de stat militare. Melniciuk a declarat că el dispune de probe certe în acest sens şi are şi înregistrări video care confirmă declaraţiile sale. Amintim că la ceremonia de învestire în funcţie a preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko din 7 iunie 2014 au fost prezente 58 de delegaţii străine.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *