Externe

Portugalia: Parlamentul autorizează recurgerea la mamele purtătoare în anumite cazuri de infertilitate

GPA va fi ”cu titlu excepțional și gratuit în caz de absență a uterului, de leziuni sau de maladii ale acestui organ, care ar împiedica de manieră absolută și definitivă sarcina” sau ”atunci când situația clinică justifică” procedeul GPA.

Propunerea legislativă a fost aprobată grație voturilor Blocului de Stânga (autor al proiectului legislativ și apropiat al partidului grec Syriza), ale Partidului Socialist aflat la guvernare, ale ecologiștilor și ale unui număr de 24 de deputați din Partidul Social-Democrat (centru-dreapta), principala formațiune de opoziție din Portugalia.

De asemenea, deputații portughezi au extins la cuplurile homosexuale feminine și la femeile singure inseminarea asistată medical (PMA), rezervată până acum doar cuplurilor heterosexuale.

PMA desemnează procedeele care permit fecundarea unui ovul de un spermatozoid prin intervenții medicale. Ea cuprinde inseminarea artificială și diferite tipuri de fecundare in vitro.

Parlamentul de la Lisabona a adoptat în luna februarie o lege care autorizează adopția de către cuplurile homosexuale, până atunci interzisă în mod explicit prin legea care autoriza căsătoria între persoane de același sex, adoptată în februarie 2010.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *