Astăzi 22 Ianuarie 2018, Luni - Ultima actualizare la 21 Ianuarie 2018
Abonamente

Actualitate 5 Ianuarie 2018, ora 13:21

Postul vamal „Molovata" și-a sistat activitatea din cauza ceții dense

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a sistat astăzi temporar activitatea din cauza ceții dense care nu permite deplasarea bacului peste râul Nistru, transmite MOLDPRES.

Totodată, circulația a fost oprită și prin postul vamal „Cosăuți”, din cauza nivelului ridicat al apei.

Solicitată de agenție, purtătorul de cuvânt al Serviciului Vamal, Cristina Rău, a specificat că pe durata suspendării circulației prin cele două puncte de trecere, persoanele pot opta pentru alte posturi vamale interne de control, cum ar fi posturile - „Criuleni”, „Vadul lui Vodă”, „Gura Bâcului” și „Hagimus”. ”Cei care intenționează să traverseze postul vamal „Cosăuți”, pot opta pentru postul vamal de la Soroca”, a mai spus Cristina Rău.Șeful Centrului prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a menționat pentru MOLDPRES că ceața se va dispersa complet pe parcursul zilei. „De asemenea, vom mai avea ceață în orele de noapte și în dimineața zilelor de sâmbătă și duminică a acestei săptămâni”, a afirmat Roșca.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul