Culinar.md

Prăjitură cu mălai şi portocale

– coajă rasă de la jumătate de lămâie

– felii de portocală şi zahăr pudra pentru decor

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuprotul la 175 de grade. Se tapetează o tavă rotundă cu foaie de copt şi se unge foaia cu puţin ulei.

Într-un vas încăpător se bat ouăle cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte, iar compoziţia are o culoare pală. Se adaugă uleiul şi sucul de portocală.

Într-un alt vas se cern împreună făină, mălaiul, sarea şi praful de copt. Se amestecă prima compoziţie cu ingredientele uscate şi apoi se adaugă coajă rasă de lămâie şi coajă rasă de portocală. Se amestecă uşor, până ce se obţine un aluat că pentru chec.

Aluatul se toarnă în tavă şi se nivelează cu ajutorul unei spatule. Se lasă la cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii este scoasă curată.

Când este gata, prăjitură se lasă la răcit, în tavă, 15 minute. Se scoate apoi şi se decorează cu zahăr pudra şi felii de portocală.

Poftă bună! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *