Politică

Premierul a discutat la Kiev despre controlul comun la posturile vamale pe segmentul transnistrean

Cei doi premieri s-au referit la punctele de trecere a frontierei Cuciurgan-Pervomaisk și Palanca-Maiaki-Udobnoe, precum și la deschiderea podului dintre localitățile Unguri și Bronița pentru circulația automobilelor.

Potrivit serviciului de presă al executivului de la Chișinău, Pavel Filip şi Volodimir Groisman au abordat subiecte ce ţin de recunoașterea reciprocă a drepturilor de proprietate, definitivarea procesului de demarcare a frontierei de stat și stabilirea condițiilor de exploatare a Complexului Hidroenergetic Nistrean.

Totodată, Pavel Filip a evidențiat importanța cooperării părților în vederea asigurării protecției ecosistemului râului Nistru. În acest sens, urmează să fie semnată o adresare comună către Comisia Europeană pentru solicitarea asistenței în vederea identificării soluțiilor reciproc avantajoase privind exploatarea râului Nistru.

Șeful executivului de la Chișinău a menționat importanța organizării celei de-a 14-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică, subliniind că aceasta va permite dinamizarea parteneriatului bilateral și identificarea unor noi posibilități de colaborare în diverse domenii.

Pavel Filip a avut și o întrevedere bilaterală cu premierul Georgiei, Giorgi Kvirikashvili, iar alături de omologii săi din statele membre GUAM, a participat la o întâlnire cu președintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *