Externe

Premierul francez: Vor mai fi „atentate de amploare” în Europa, aceasta este „o certitudine”

"Datorăm acest adevăr popoarelor noastre: vor mai fi atacuri, atacuri de amploare, aceasta este o certitudine. Acest hiperterorism va dura, chiar dacă trebuie să-l combatem cu cea mai mare hotărâre", a spus Valls.

Săptămâna trecută, la Paris, premierul francez a afirmat că nivelul amenințării cu atentate este în prezent, "fără îndoială", superior celui de dinaintea atentatelor jihadiste din 13 noiembrie.

"Noi am intrat, o simțim foarte bine cu toții, într-o nouă epocă, ce se caracterizează prin prezența durabilă a hiperterorismului. Un hiperterorism care se află la confluența dintre un pseudo-mesianism religios și folosirea terorii în masă", a afirmat Valls în cadrul Conferinței, supranumită "Davosul securității".

"Trebuie să fim pe deplin conștienți și să acționăm cu o foarte mare forță și foarte mare luciditate. Repet în fața voastră, cum am spus-o în fața concetățenilor mei: am intrat într-o altă epocă", a adăugat premierul francez, în timpul unei mese rotunde la care participa și omologul său rus Dmitri Medvedev.

Valls a îndemnat Rusia să înceteze atacurile sale aeriene în Siria, atacuri ce afectează populația civilă. "Franța respectă Rusia și interesele ei, însă știm că pentru a redescoperi calea păcii și a discuției, bombardamentele asupra populației civile trebuie să înceteze", a subliniat Manuel Valls, adresându-se lui Medvedev.

În ceea ce privește acordul înregistrat la Munchen între SUA, Rusia și principalii lor aliați în vederea încetării ostilităților în Siria, Valls a salutat "o etapă", dar a subliniat că "acum este necesar să se găsească de urgență o concretizare în fapte".

Premierul și-a reiterat și mesajul său privind riscul prăbușirii proiectului european, pe fondul crizei migrației și al unei eventuale ieșiri a Marii Britanii din UE.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *