Actualitate

Premierul României: Schimbarea sistemului electoral este un drept al Parlamentului Moldovei

Oficialul de la București a mai precizat că, indiferent cum sunt aleși deputații, este importantă continuitatea reformelor. ”Atât timp cat este un proces democratic, un guvern stabil, Moldova rămâne pe un parcurs european, cu economie stabilă”, a spus Tudose.

”Sunt multe ţări în lume care au acest sistem. Ceea ce este ieșit din comun, și vă spun sincer că și România a trecut prin așa ceva – distorsionarea realității. De cei neprieteni care au ajuns cu mesajul la Bruxelles, întors complet. Eu am încredere că instituțiile democratice din Moldova funcționează și la întrebarea Dvs. ce facem noi ca să ajutăm Moldova – exact acest lucru – spunem acest lucru”, a declarat premierul român.

”Am încredere că instituțiile democratice din Moldova funcționează. Dar Guvernul de la Chișinău trebuie să fie mai atent în a explica ce se întâmplă în țară”, a venit oficialul cu un sfat.

La rândul său, șeful Executivului de la Chișinău, Pavel Filip, a spus că nu este contează ce sistem electoral există în țară, dar important este ca sistemul dat să nu contravine normelor democratice. ”Vă asigur că aceste lucruri vor fi respectate în Moldova”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Executivului de la Chișinău a comentat și reacția critică a unui grup politic din Parlamentul european, care de o parte din presă a fost prezentat drept poziție a Uniunii Europene. ”Vreau să vă atrag atenția că aceste declarații au fost făcute de o familie politică, nu de oficiali de la Bruxelles. Cu părere de rău, s-a reușit exportarea acestei discuții interne a Moldovei pe platforma UE”, a mai spus Pavel Filip. Amintim că Parlamentul a votat, joi, cu 74 de voturi, schimbarea sistemului electoral. Astfel, la următoarele alegeri, 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 – în circumscripții uninominale.

Amintim că Parlamentul a votat, joi, cu 74 de voturi, schimbarea sistemului electoral. Astfel, la următoarele alegeri, 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 – în circumscripții uninominale.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *