Internațional

Premierul Slovaciei: Sistemul cotelor divizează în mod clar Uniunea Europeană, cred că s-a încheiat din punct de vedere politic

"Sistemul cotelor divizează în mod clar Uniunea Europeană, cred că s-a încheiat din punct de vedere politic", a declarat Robert Fico, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Ceea ce au ţările Grupului Vişegrad – Slovacia, Cehia, Ungaria şi Polonia – spun de peste un an şi jumătate a devenit acum politica oficială a UE. Oricine vrea divizarea Europei va menţine pe masă sistemul cotelor (de distribuire a refugiaţilor -n.red.); cine vrea să unească Europa trebuie să propună un nou concept de combatere a migraţiei ilegale", a insistat Fico, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Recent, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a admis că a eşuat în impunerea sistemului cotelor obligatorii de distribuire a refugiaţilor la nivelul UE, propunând ţărilor central şi est-europene să dea dovadă de o "solidaritate flexibilă".

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, Polonia a semnalat că nu va mai primi refugiaţi.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *