Politică

Presa de peste Prut: Zi importantă în Republica Moldova

Deputații din Republica Moldova se întrunesc joi, 30 iulie, în şedinţă plenară pentru a vota noul Guvern. Săptămâna aceasta, preşedintele ţării Nicolae Timofti a semnat decretul privind desemnarea candidaturii lui Valeriu Streleţ pentru funcţia de premier.

Acesta este al patrulea de la începutul anului 2015. Noul an a început la Chișinău cu Guvernul Leancă. Pe 18 februarie coaliția minoritară PLDM-PD și PCRM a învestit Guvernul Gaburici. După trei luni de zile acesta și-a dat demisia din cauza actelor de studii, iar în fruntea Executivului a fost numit un Cabinet de miniștri interimar condus de Natalia Gherman, ministrul de Externe.

Streleț a enumerat luni prioritățile principale pe care se va axa dacă va primi votul de încredere pentru învestire. „Principalele priorități țin de restabilirea cu partenerii de dezvoltare, să avem un acord restabilit cu FMI. Un alt aspect va viza cooperarea cu partenerii europeni pentru o activitate eficientă a misiunii europene pentru justiție pe care o avem fixată în acordul Alianței și care este vital necesară pentru a reseta o serie de instituții care trebuie să fie independete și trebuie să fie funcționale”, a precizat Streleț.

Totodată, acesta a menționat că o atenție aparte va fi acordată sectorului financiar-bancar. „Urmează să fie investigată mega frauda din acest sector și recuperarea resurselor care au fost extrase din sistemul bancar. Un alt bloc de probleme țin de cele sociale: prețurile la energia electrică, la gaz”, a mai adăugat Streleț.

Acesta a explicat motivul pentru care a acceptat această funcție. „Eu am acceptat pentru că sunt un om de partid. Sunt în politică din 1993 și din 2009 în Parlament. Eu știu ce înseamnă rolul partidului și încrederea pe care o ai de la colegi. Am acceptat votul colegilor mei pentru a exrcita pe viitor această muncă care nu este deloc simplă în condițiile actuale”, a declarat Streleț.

sursa: cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *