CSI / Rusia

Presa germană despre cele cinci minciuni ale lui Putin

"Anexarea Crimeei NU a încălcat dreptul internațional"

În interviul său Putin a comparat Crimeea cu Kosovo. Publicația germană i-a reamintit că între aceste două regiuni este o mică diferență. Adevărat este doar că NATO în 1999 a încălcat drepturile omului, invadând Kosovo fără un mandat ONU. Cu toate acestea diferența este mult mai importantă. Astfel, sute de mii de albanezi kosovani au fost amenințați că vor fi evacuați sau uciși de către armata sârbă sau partizani. Intervenția în kosovo a fost demarată doar după ani buni de eforturi diplomatice.

Declarația de independență a avut loc abia la zece ani dela invazie. O altă diferență – în urma referendumului din Kosovo, această regiune a devenit independentă, nu parte din alt stat, cum este în cazul Crimeei.

„Oamenii care vor să lupte, își găsesc arme”

Putin susține că Rusia nu livrează teroriștilor arme, deoarece aceștia își pot găsi singuri. Întrebat de unde separatiștii obțin tancuri și artilerie, președintele rus a spus “în lumea modernă oamenii găsesc armament”.

Doar că NATO și oficialii germani nu pun la îndoială că anume Rusia livrează armament separatiștilor, deoarece asupra lor au fost depistate sisteme antirachete, care nu puteau fi capturate de la militarii ucraineni. În plus, dacă pe piața neară teroriștii pot obține armament, în cazul tancurilor situația este alta. De asemenea, câteva imagini făcute prin satelit arată circulația armamentului rusesc peste granița cu Ucraina.

“Sancțiunile aplicate de Occident pot fi favorabile Rusiei”

Putin asigură că sancțiunile aplicate de SUA și UE pot să întărească economia rusă, întrucât marfa care era cândva importată va fi acum produsă în țară. Însă acest lucru nu este chiar așa de simplu. Sancțiunile au fost îndreptate în primul rând către sectorul financiar, de apărare și de materii prime. În ultimul caz, Rusia este dependent de Vest. Pentru a extrage petrol din locurile greu accesibile cum ar fi marea, regiunea arctică și depozitele de șist, Rusia are nevoie de tehnilogia occidental, deoarece depozitele ușor accesibile sunt pe terminate.

"Economia crește, în ciuda crizei"

Putin susține că așteaptă în acest an o creștere economică de 0,6-0,6%, iar în anul ce vine – 1,2%, în anul 2016 – 2,3, în 2017 – 3%.
Chiar și banca centrală rusă nu crede spusele lui Putin. Aceasta și-a actualizat prognoza de creștere pentru acest an cu 0,3 și de 0% pentru anul viitor. Motiv a fost: epuizarea surselor tradiționale de creștere: petrol și gaze.

"Nimeni nu vorbește despre federalizarea Ucrainei"

Putin se întreabă de ce nimeni nu vrea să vorbească despre federalizarea Ucrainei. În opinia sa, în acest caz, criticii se tem de "descentralizare".
Cu toate acestea, publicația consideră că Putin nu are nevoie de o structură federală a Ucrainei de exemplu cum este în Germania. Germanii consideră că Putin vrea să facă din Ucraina o confederație cu republici puternice.

Diferența este că, în acest caz, republicile independente vor avea o influență puternică asupra politicii externe a Ucrainei. Atunci cu ajutorul estului pro-rus, Putin ar putea să împiedice integrarea europeană a Ucrainei.

sursa: pravda.com.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *