Internațional

Preşedintele Parlamentului Ungariei: Migraţia ilegală reprezintă un mod de a suprima Europa Centrală

Laszlo Kover a participat joi la un summit al liderilor parlamentari din Europa Centrală şi de Est, la Varşovia.

"În Europa, afectată de declinul demografic, nu migraţia în sine reprezintă pericolul, ci posibilele consecinţe ale acesteia. Este un motiv de îngrijorare faptul că unii oameni abuzează cu bună ştiinţă de fenomenul migraţiei", a spus Kover.

Preşedintele Parlamentului Ungariei a lăsat de înţeles că provocarea principală pentru Ungaria este să îşi menţină independenţa în calitate de stat european şi să evite conflictele mondiale.

"Interesele geopolitice mondiale în legătură cu slăbirea Europei urmăresc să împingă Europa Centrală la o răscruce geopolitică. Europa de Vest nu trebuie să sacrifice din nou Europa Centrală, aşa cum au făcut-o după 1945, pentru că în secolul 21, într-o lume globalizată, Europa – inclusiv Europa de Vest – ar putea deveni o zonă de conflict subordonată, umilită şi prădată", a mai precizat Kover.

Parlamentul Europeană a cerut, joi, statelor Uniunii Europene să accelereze distribuirea refugiaţilor în conformitate cu sistemul cotelor stabilit de Comisia Europeană. Polonia şi Ungaria au refuzat să primească vreun imigrant extracomunitar în cadrul sistemului de relocare.

Comisia Europeană va decide în luna iunie eventuale măsuri juridice pentru penalizarea ţărilor central şi est-europene care au refuzat să accepte imigranţi extracomunitari în cadrul schemei cotelor stabilită de Uniunea Europeană. Deşi Comisia Europeană a stabilit în 2015 distribuirea proporţională a 160.000 de imigranţi, până acum au fost relocaţi doar peste 18.500.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *