Actualitate

Primarii solicită noii guvernări o descentralizare reală

Reuniţi într-o conferinţă de presă, edilii locali au menţionat că au nevoie de autonomie veritabilă pentru a putea scoate satele din sărăcie, transmite Mesager.

Membrii Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) cred că partidele pierd prea mult timp cu negocierile, iar fosta guvernare a rămas cu mai multe restanţe în faţa APL. „Autoritățile publice locale, alături de comunitățile sale și societatea civilă, sunt în așteptarea unor acțiuni rapide și concrete în toate domeniile, pentru ca cetățenii să simtă beneficiile reformelor respective”, spune Tatiana Badan, preşedintele CALM.

Primarii consideră că dialogul între toate nivelurile puterii ar trebui eficientizat. „Mesajul cetățenilor mei și al meu personal este îngrijorarea de perioada asta de neștire, perioada în care nu este nici un semn că se va forma o guvernare. Cu cât se tărăgănează – nedumerirea cetățenilor crește”, afirmă Ion Dolganiuc, primarul satului Colibaşi, Cahul.

Strategia Naţională de descentralizare a fost adoptată de Parlament în anul 2012 şi expiră în 2016, iar edilii spun că mai multe obiective trasate nu au fost deocamdată realizate.

Sura: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *