Astăzi 19 Ianuarie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 09:16
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 27 August 2017, ora 10:00

Primarul Sectorului 1 din București: Românii din R. Moldova și Cernăuți trebuie protejați

Marime Font

Edilul Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, consideră că autoritățile României trebuie să îi susțină pe românii din Republica Moldova și nordul Bucovinei. 

Tudorache a vorbit vineri într-un interviu acordat DCNews despre recentul eveniment care a avut loc la Parlamentul de la București, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012: lansarea Alianței pentru Centenar.

„Am fost la acea întrunire, care a avut loc la Palatul Parlamentul, duminica trecută. Trebuie să-i sprijinim – acesta este punctul meu de vedere. Românii din Moldova, din Cernăuţi trebuie să-i protejăm şi să-i ajutăm într-un fel. Acum vorbim strict de Chişinău, undeva în luna mai-iunie, m-am întâlnit cu primarul Chişinăului de la acea dată. Noi avem o legătură şi cu Consiliul Municipal, ne-am înfrăţit la acea dată. Am avut o discuţie împreună cu Chirtoacă, erau de faţă şi colegi – eu le spun colegi chiar dacă sunt din alt partid – era şi domnul Buşoi de faţă. Ne-am exprimat dorinţa să-i sprijinim, să vină cu proiecte la Primărie şi, în baremul de un milion de euro, le sprijinim proiectele”, a declarat primarul Sectorului 1.infoprut.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md