Actualitate

Primăvara se numără românii

Acţiunea poartă numele de “Primăvara se numără românii” şi are ca obiectiv principal evitarea fraudării rezultatelor Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, care va avea loc în perioada 12-25 mai.

Persoanele care vor să contribuie la această iniţiativă trebuie să urmeze o procedura simplă: completează formularul de la adresa www.tinerii.md/recensamant, asigurându-se că îi trece acolo pe toţi membrii familiei. Apoi, îi informează şi pe alţii despre campanie, invitându-i să se înscrie şi ei pentru a-şi aduce aportul la propagarea adevărului. Pe bara din dreapta a site-ului este funcţional un contor care indică în timp real numărul de oameni înscrişi în campanie. Astfel, oricine poate fi informat cu privire la Tinerii Moldovei caută de asemenea voluntari pentru segmentul de promovare stradală a campaniei. Cei interesaţi vor sta la corturile de informare amplasate în Chişinău şi mai multe centre rationale sau vor forma echipe mobile care vor împărţi pliante în cele mai aglomerate locuri şi vor înscrie pe cei care se consideră români.

Toţi cei care se vor implica în calitate de voluntari în Campania "Primăvara se numără românii" vor avea posibilitatea să participe la o serie de acţiuni atât în Republica Moldova, cât şi în România pe parcursul anului 2014: traininguri despre leadership, management de proiect, arta stradală şi activism civic (25 mai-25 iunie).

O parte dintre aceştia – primii 200 de voluntari din rândul celor care vor acumula peste 100 de puncte – vor merge la mare în România (staţiunea Venus), în luna iunie, pentru o perioadă de 5 zile, cu toate cheltuielile suportate de către organizatori (transport, masă, cazare). Departajarea voluntarilor se va face în funcţie de implicarea pe care o au în fiecare zi în cadrul campaniei. Punctarea este accesibilă public aici: http://tinerii.md/punctaj-voluntari/.

Apoi, în iulie, 100 de voluntari vor fi invitaţi să participe la Academia LIDERILOR – cea mai mare caravană din istoria Republicii Moldova. Tinerii vor vizita cele mai importante centre raionale şi oraşe, vor fi instruiţi cum să elaboreze proiecte sociale şi vor participa la dezbateri cu reprezentanţi ai administraţiilor publice şi comunităţilor locale. Iarăşi, toate cheltuielile vor fi suportate de către organizatori – transport, masă, cazare.

„Tinerii Moldovei” reprezintă o mişcare civică formată din reprezentanţi ai generaţiei de azi care vor schimbarea în bine a zilei de mâine. Scopul Tinerilor Moldovei constituie repunerea Republicii Moldova în drepturi, prin realizarea unităţii naţiunii noastre şi susţinerea dezvoltării acesteia.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *