Astăzi 20 Octombrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 16:00
Abonamente

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 23:46

Primele şase zboruri noi anunţate pentru anul 2018 de pe Aeroportul Iaşi

Marime Font

Cinci dintre destinaţii sunt inedite, cele spre ţările scandinave fiind unice în Moldova. Wizz Air, compania care le lansează cu o frecvenţă de două şi chiar trei curse pe săptămână, devine astfel primul operator extern al aerogării.

Ieşenii vor avea la dispoziţie, anul viitor, şase noi rute de pe Aeroport. Este vorba de zboruri spre Eindhoven (Olanda, începând din 29 aprilie), Billund (Danemarca, începând din 30 aprilie), Paris Beauvais, Dortmund, Malmö (Suedia) şi Salonic (toate de la 1 Mai) pe care compania maghiară Wizz Air le iniţiază de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Mutarea se vrea a fi una de forţă, pentru că, dacă cursele spre Olanda şi Danemarca vor fi bisăptămânale, celelalte patru vor fi în zilele de marţi, joi şi sâmbătă.

Alte trei dintre cele opt curse pe care compania aviatică le efectuează deja de pe aeroportul ieşean îşi vor mări frecvenţa. Este vorba de zborurile către Tel Aviv (patru curse în loc de două pe săptămână), Milano Bergamo (patru în loc de trei) şi Roma (trei în loc de două). De asemenea, două aeronave vor fi alocate bazei de operare de la Iaşi. Toate acestea înseamnă nu doar alte mii de pasageri pe care Wizz Air şi-i adjudecă. Investiţia în baza de la Iaşi ajunge astfel la aproape 200 de milioane de dolari, fiind create 70 de locuri de muncă directe, potrivit informaţiilor oferite de Sorina Ratz, director de comunicare al companiei. Ea a spus că Wizz Air nu are în vedere zboruri interne în viitorul apropiat.

1,2 milioane pasageri?

În prezent, de la Aeroportul Iaşi se poate călători cu avioanele Wizz Air spre Londra (Luton), Milano (Bergamo), Veneţia (Treviso), Roma (Ciampino), Catania, Bologna, Larnaca şi Tel Aviv. Odată cu introducerea, de anul viitor, a noilor zboruri, numărul rutelor deservite de compania Wizz Air, cu plecare de la /către Aeroportul Iaşi, va ajunge la 14, compania devenind principalul operator pe rute externe al aerogării ieşene. Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Iaşi, prezent la conferinţa de presă organizată vineri de Wizz Air, a explicat că zborurile spre aceste noi destinaţii, între care primele din Moldova spre ţările nordice, au fost solicitate de pasageri.Anghel a amintit rezultatele în continuă creştere obţinute de aeroportul ieşean: „Luna trecută am avut 118.000 de pasageri, iar în august ne aşteptăm să fie peste 120.000. Până la sfârşitul anului vor fi 1,15-1,2 milioane de pasageri, iar anul viitor, cu ajutorul partenerilor noştri cred că vom ajunge la 1,5 milioane.“ La rândul lui, Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi, a felicitat şi a mulţumit totodată echipei manageriale a Aeroportului pentru rezultatele obţinute şi a amintit proiectele viitoare de dezvoltare: staţia de mentenanţă a avioanelor Airbus şi Boeing, construirea unui nou terminal de pasageri, deschiderea unui terminal cargo şi modernizarea parcării.  

ziaruldeiasi.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 15:46

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

La 19 octombrie a fost redeschis sectorului de poliție nr. 3, din sectorul Buiucani al mun. Chișinău, care a fost complet renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 14:17

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Scutul antirachetă care este construit de Washington în străinătate constituie o problemă esențială pentru Rusia și China, a afirmat vineri, la Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 10:57

Vladimir Putin: Rusia e pregătită să dezvolte noi sisteme nucleare

Vladimir Putin: Rusia e pregătită să dezvolte noi sisteme nucleare Din editia print

Federația Rusă susține că va reacționa promt și „simetric”, în cazul în Statele Unite renunță la Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, citat de protv.ro.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md