Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 14:35
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 23:46

Primele şase zboruri noi anunţate pentru anul 2018 de pe Aeroportul Iaşi

Marime Font

Cinci dintre destinaţii sunt inedite, cele spre ţările scandinave fiind unice în Moldova. Wizz Air, compania care le lansează cu o frecvenţă de două şi chiar trei curse pe săptămână, devine astfel primul operator extern al aerogării.

Ieşenii vor avea la dispoziţie, anul viitor, şase noi rute de pe Aeroport. Este vorba de zboruri spre Eindhoven (Olanda, începând din 29 aprilie), Billund (Danemarca, începând din 30 aprilie), Paris Beauvais, Dortmund, Malmö (Suedia) şi Salonic (toate de la 1 Mai) pe care compania maghiară Wizz Air le iniţiază de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Mutarea se vrea a fi una de forţă, pentru că, dacă cursele spre Olanda şi Danemarca vor fi bisăptămânale, celelalte patru vor fi în zilele de marţi, joi şi sâmbătă.

Alte trei dintre cele opt curse pe care compania aviatică le efectuează deja de pe aeroportul ieşean îşi vor mări frecvenţa. Este vorba de zborurile către Tel Aviv (patru curse în loc de două pe săptămână), Milano Bergamo (patru în loc de trei) şi Roma (trei în loc de două). De asemenea, două aeronave vor fi alocate bazei de operare de la Iaşi. Toate acestea înseamnă nu doar alte mii de pasageri pe care Wizz Air şi-i adjudecă. Investiţia în baza de la Iaşi ajunge astfel la aproape 200 de milioane de dolari, fiind create 70 de locuri de muncă directe, potrivit informaţiilor oferite de Sorina Ratz, director de comunicare al companiei. Ea a spus că Wizz Air nu are în vedere zboruri interne în viitorul apropiat.

1,2 milioane pasageri?

În prezent, de la Aeroportul Iaşi se poate călători cu avioanele Wizz Air spre Londra (Luton), Milano (Bergamo), Veneţia (Treviso), Roma (Ciampino), Catania, Bologna, Larnaca şi Tel Aviv. Odată cu introducerea, de anul viitor, a noilor zboruri, numărul rutelor deservite de compania Wizz Air, cu plecare de la /către Aeroportul Iaşi, va ajunge la 14, compania devenind principalul operator pe rute externe al aerogării ieşene. Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Iaşi, prezent la conferinţa de presă organizată vineri de Wizz Air, a explicat că zborurile spre aceste noi destinaţii, între care primele din Moldova spre ţările nordice, au fost solicitate de pasageri.Anghel a amintit rezultatele în continuă creştere obţinute de aeroportul ieşean: „Luna trecută am avut 118.000 de pasageri, iar în august ne aşteptăm să fie peste 120.000. Până la sfârşitul anului vor fi 1,15-1,2 milioane de pasageri, iar anul viitor, cu ajutorul partenerilor noştri cred că vom ajunge la 1,5 milioane.“ La rândul lui, Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi, a felicitat şi a mulţumit totodată echipei manageriale a Aeroportului pentru rezultatele obţinute şi a amintit proiectele viitoare de dezvoltare: staţia de mentenanţă a avioanelor Airbus şi Boeing, construirea unui nou terminal de pasageri, deschiderea unui terminal cargo şi modernizarea parcării.  

ziaruldeiasi.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md