Actualitate

Proba „furatului ” este trecută cu bine

Asta da! viață în statul R. Moldova. Faci ce dorești, încalci toate legile, apoi „te apuci de inimă”, ești internat într-un spital special (de elită). Timpul trece, boala trece, toți uită, iar insul „bolnav” stă bine în vila sa de aici sau în cea de peste hotare.

N-a trecut încă în istorie cazul fostului ministru al Sănătății, Andrei Usatâi. A delapidat bani publici (așa scria presa), a pereclitat sănătatea oamenilor suferinzi cu luări și dări de mită. Ei și ce? A fost arestat și deodată i s-a făcut rău, a amețit, s-a apucat de inimă și dus a fost „la spital”. Cine-și mai amintește de el, unde este, cum o duce? Totul s-a uitat.

Un alt caz, mediat puternic, în special la TV, l-a vizat pe viceprimarul Vlad Coteț. A „învârtit” banii publici, a fost arestat, s-a îmbolnăvit subit și acum, cică e arestat la vila sa luxoasă, se plimbă prin curtea pavată (nu ca trotuarele din oraș) cu cățelușul preferat în brațe. Cine mai duce cont ce a făcut, cu ce a greșit și cum a plătit?

Cazul lui Leonid Talmaci este mai proaspăt. De fapt, e vechi, deoarece devalizarea băncilor din statul R. Moldova a început din timpul lui V. Voronin, când L. Talmaci era guvernatorul Băncii Naționale. Fiind protejat de președinte, acesta a ieșit basma curată din orice situație și chiar a fost deseori decorat. Acum a fost prins ca vulpea cu „pufușor pe botișor”. A fost arestat și deodată s-a apucat de partea stângă (inimă) cu mână dreaptă și a fost internat, de urgență, la același spital elitar. Ce face acum acest arestat? Nimeni nu mai știe și nici nu se mai interesează.
Dacă nu ieri, apoi alaltăieri a fost arestat ministrul Agriculturii, Eduard Grama. Toate canalele TV vuiau: în țara asta se face dreptate! A subțiat bugetul și acest demnitar cu ceva bani. A vândut cum a vrut și cui a vrut niște pământuri, care nu-i aparțineau. Cică nouă hectare. Nu știu, e mult, e puțin? Dar n-avea niciun drept. Era reprezentantul guvernării, trebuia să protejeze avuturile statului, nu să le delapideze.

A fost descoperit, a fost prins, a fost arestat și chiar lângă mașina, care urma să-l ducă, i s-a făcut rău, adică s-a îmbolnăvit. Și a fost internat în același spital de elită.

Șirul acesta poate continua. De exemplu, cine-și mai amintește de fostul șef al FISC-ului, Nicolae Vicol? Lumea spune, că stă într-o vilă bună din România. De ce nu e prins? De ce nu e adus în fața justiției? Nu se vrea!

N.B.: Unii fură totul ce iese în cale, alții ne fură sufletul.
I. Dodon, președintele, vrea să ne fure Istoria Neamului, se face frate și cu „dracul” numai să ne facă rău. Interesant, acesta ar putea fi prins, arestat și dus la spital?

Alexandra Tănase 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *