Sănătate

Procedură de diagnostic inovativă pentru Moldova

Aurel Grosu, vicedirectorul Institutului de Cardiologie, a declarat pentru IPN că persoanele pot ajunge la acest laborator fiind direcţionate de către medicii cardiologi. Pacienţii în stare gravă sunt aduşi cu ambulanţa.

Crearea acestui laborator, dotat cu echipament performant, este unul dintre obiectivele Programului Naţional de prevenire şi control a bolilor cardiovasculare pentru anii 2014-2020. Ministerul Sănătăţii menţionează într-un comunicat de presă că activitatea Laboratorului de Electrofiziologie deschide noi perspective şi posibilităţi în acordarea asistenţei înalt specializate pentru pacienţii cu un anumit tip de aritmii, adică palpitaţii, sincope sau stop cardiac. Investigaţia permite identificarea rapidă a locului şi mecanismului aritmiei, aplicarea curentului de radiofrecvenţă şi anihilarea focarului aritmic.

Aurel Grosu a mai spus că laboratorul are o capacitate destul de mare, dar numărul de pacienţi deserviţi depinde de finanţarea pe care o primeşte de la Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Instituţia nu acordă servicii contra cost persoanelor neasigurate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *