Eveniment

Procuratura va verifica dacă „scrisoarea de adio” al lui Ion Butmalai este autentică

PG a comunicat că în urma cercetării la locul incidentului, într-o anexă a casei (continuare a garajului) a fost depistat cadavrul lui Ion Butmalai, cu o plagă împuşcată în regiunea de stînga a toracelui, la faţa locului fiind depistate 2 tuburi de cartuşe şi un pistol, deţinut legal de către deputat. În domiciliu a fost depistată o „scrisoare de adio”, scrisă de mână, confirmarea autenticităţii căreia urmează a fi supusă verificărilor suplimentare.

Solicitat de TIMPUL, procurorul de Cahul, Leonid Turculeț, a evitat să spună ce conținea „scrisoare”, explicând că „e prea devreme”. „Vreau să vă asigur că vom studia tot ce este indicat în această scrisoare”,  a adăugat procurorul. 

Conform diagnosticului iniţial fixat de medicii legişti, a fost stabilită drept cauză a decesului o plagă împuşcată transfixiantă, în regiunea de stânga a toracelui, cu plagă de ieşire la nivelul spatelui pe stânga. Alte leziuni corporale, inclusiv specifice unei autoapărări, nu au fost depistate.

Urmărirea penală este condusă de Procuratura raionului Cahul şi este efectuată de un grup de ofiţeri de urmărire penală din cadrul inspectoratului teritorial de poliţie.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *