Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 19:21
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Politică 17 Iunie 2017, ora 14:13

Procurorii din Transnistria îl aşteaptă pe Igor Dodon la audieri, după ce a învinuit Tiraspolul că fură banii Rusiei

Marime Font

Procuratura din Transnistria anunţă că este dispusă să verifice orice informaţie oferită de Igor Dodon, privind gestionarea mijloacelor financiare care au fost acordate regiunii transnistrene de către Rusia. Reacţia procuraturii de la Tiraspol vine după preşedintele Republicii Moldova a declarat că banii ruşi care ajung în stânga Nistrului se fură.

Potrivit procurorului general din Transnistria, Anatolii Gureţkii, Dodon a ales acea tactică în raport cu regiunea transnistreană care este folosită de-a lungul anilor de către politicienii moldoveni, unde Transnistria este mereu învinuită de corupţie, contrabandă şi alte fărădelegi, notează novostipmr.com, citat de Adevărul „Dacă Igor Dodon deţine o astfel de informaţie, fapte concrete, poate chiar documente, noi suntem dispuşi să acceptăm această informaţie sub o formă sau alta. Dacă sunt fapte, ele trebuie să ne fie oferite, iar noi vom face totul pentru a afla adevărul, în care vom stabili dacă chiar este vorba despre furt sau pur şi simplu PR. Probabil asta se foloseşte în scopuri politice, eu aş spune chiar populiste.

Noi desigur suntem gata să punem punctele pe i”, a menţionat procurorul. Mai mult ca atât, procurorul general susţine că el personal este dispus să aibă o întrevedere cu Igor Dodon pentru a discuta aceasta problemă. Pe de altă parte, autorităţile de la Tiraspol afirmă că declaraţiile lui Dodon sunt făcute pe fundalul unui audit extern efectuat în economia regiunii transnistrene, rezultatul căruia va fi făcut public la 1 iulie. „Atunci vom putea spune cine, cui şi cât datorează, dar şi unde s-au dus banii ruşi”, a precizat Vadim Krasnoselskii, preşedintele nerecunoscut al regiunii.Amintim că Igor Dodon a declarat recent că banii oferiţi de Federaţia Rusiei pentru Tiraspol sunt furaţi. În total, după estimările lui Dodon, ar fi vorba de circa 15 miliarde de dolari, bani ajunşi în regiune de la începutul anilor 90.

Sursa: adevărul.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md