Actualitate

Procurorii vor înainta încă o învinuire celor 18 judecători complici în spălarea a peste 20 miliarde de dolari

Potrivit Serviciului de presă al PG, din actul de sesizare prezentat de Procuratură şi probele administrate, rezultă că inculpații sînt acuzați și de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei încheieri contrară legii, soldată cu urmări grave, acțiuni prevăzute în Codul penal. Solicitarea de eliberare a acordului la pornirea urmăririi penale a fost depusă la CSM de Procurorul General interimar, Eduard Harunjen, la data de 20 septembrie curent.

Pentru al doilea capăt de acuzare învinuiţii riscă pînă la 7 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pînă la 5 ani.

Procurorii anticorupţie și ofiţerii Centrului Național Anticorupție au reținut săptămîna trecută la Chişinău, dar şi în alte localităţi ale ţării, 15 magistraţi şi trei executori judecătoreşti. Aceștia sînt suspectați de complicitate la spălarea a peste 20 miliarde de dolari SUA, din Federația Rusă, prin intermediul sistemului bancar din R. Moldova.

La demersul procurorilor, cele 18 persoane au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. În privinţa celui de-al 16-lea judecător şi a unui executor judecătoresc au fost emise ordonanţe de căutare internaţională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *