Politică

Proiectul creditului de asistenţă acordat de Guvernul Poloniei va fi modificat

Ministrul a reiterat importanţa acestui proiect pentru dezvoltarea sectorului agroindustrial şi a solicitat suportul în relaţiile cu Ministerul de Finanţe al Poloniei.

„Sperăm ca primele proiecte să fie expediate Ministerului de Finanţe al Poloniei până la finele lunii februarie. Suplimentar, vom solicita prelungirea proiectului pentru un termen de cel puţin 2 ani”, a menţionat ministrul Eduard Grama, citat într-un comunicat de presă al MAIA.

Ambasadorul a înmânat invitaţia expediată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al Poloniei de a participa la Târgul Internaţional de Turism Rural Agrotravel, care va avea loc în Kielce, în perioada 8-10 aprilie, şi a menţionat că agroturismul este un domeniu care ar putea spori atractivitatea Republicii Moldova.

Diplomatul a menţionat importanţa modernizării agriculturii în Republica Moldova şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare între cele două state şi a asigurat conducerea ministerului de sprijinul necesar.

În cadrul discuţiilor a fost abordată importanţa exportului vinurilor moldoveneşti pe piaţa poloneză şi s-a vorbit despre intenţia părţii moldoveneşti de a lărgi formatul zilelor vinului moldovenesc până la un festival.

În perioada ianuarie-noiembrie 2015, exportul produselor agroalimentare în Republica Polonă a înregistrat o creştere de circa 5%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014. Principalele produse exportate sunt sucuri de fructe, vin, seminţe de floarea soarelui.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *