Politică

Prostia nu are limite / Partidul „Ruso-Slavean” sau „Ruso-Slavon”?

Partidul politic „Mişcarea populară pentru Uniunea Vamală” și-a schimbat denumirea în Partidul Ruso-Slavean din Moldova.

Partidul a fost înregistrat la data de 19 septembrie 2014 și este cu sediul în municipiul Bălți. El a participat doar într-o singură campanie electorală – alegerile parlamentare din 30 noiembrie, fiind parte a blocului electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”, însă acesta nu a trecut pragul electoral.

PRSM vs. PSRM

„Se pare că denumirea de PRSM a fost aleasă cu bună știință și rea intenție. Dacă se va confirma că e așa, înseamnă că PDM se pregătește de alegeri anticipate în acest an și se teme că socialiștii vor lua majoritatea. Domnilor oligarhi din PDM, socialiștii oricum vor cîștiga alegerile. Așa că degeaba consumați resurse pe partide-spoiler”, a mai spus Igor Dodon.

SLAVÓN, -Ă, slavoni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (Înv.) Slav (1). 2. Adj. Care aparține slavilor (1), referitor la slavi; slav (2), slavic, slavonesc, slavonicesc.

SLAV, -Ă, slavi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană originară sau locuitor din Rusia, Ucraina, Bielorusia, Polonia (membru UE, NATO), Bulgaria (membru UE, NATO), Cehia (membru UE, NATO) , Slovacia (membru UE, NATO), Serbia; slavon (1).

Sursa: Timpul

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *