Actualitate

Protest în faţa sediului Serviciului de Informaţii şi Securitate

În cadrul acţiunii, organizatorii au cerut reformarea SIS promovat şi adoptarea Legii Lustraţiei în Republica Moldova, transmite IPN.

,,Metodele abuzive ale SIS, observate inclusiv în cazul expulzării ilegale a lui George Simion, pe de o parte, şi lipsa vădită de profesionalism, pe de alta, demonstrează cu prisosinţă nevoia reformării grabnice a acestui serviciu. Un pas important în acest sens este punerea imediată în aplicare a Legii Fondului Arhivistic, care obligă la declasificarea necondiţionată a tuturor dosarelor”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unităţii Naţionale.

Organizatorii acţiunii afirmă precizează că încalcă grav Legea Fondului Arhivistic care este în vigoare, iar aplicarea de urgenţă a acesteia ar reprezenta o premisă pentru adoptarea unei viitoare legi a lustraţiei.

Protestatarii au scandat paşnic, inclusiv ,,SIS KGB-ist”, „Vrem Legea Lustraţiei”. De asemenea, a fost demonstrat un „dosar”, cu texte scrise scris cu litere chirilice şi fotografii ale unor demnitari de la Chişinău împreună cu lideri de la Tiraspol şi din Rusia (Dmitri Rogozin) care ar trebui, în opinia protestatarilor, încarceraţi.

Constantin Codreanu şi-a exprimat speranţa ca mesajul să fie auzit nu doar de SIS, ci şi de întreaga societate moldovenească. „În cazul în care cerinţele nu vor fi îndeplinite, vom recurge la noi proteste, dar şi la justiţia CEDO. Noi vom lansa un apel public către toate forţele din Republica Moldova de a se autosesiza pentru a înceta aceste abuzuri”, a spus el.

Pe data de 13 mai George Simion a fost declarat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova şi i s-a aplicat interdicţia de intrare în ţară timp de cinci ani.

Sursa:IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *