Actualitate

Protestele continuă: Şi astăzi în faţa Parlamentului va fi un flashmob împotriva tentativei PD-PSRM de a schimba sistemul electoral

Astăzi va fi a patra zi de proteste în faţa Parlamentului, iar societatea civilă a anunţat că astfel de flashmoburi vor fi organizate în fiecare seară, la ora 17:00. Mai mult, duminică, în centrul capitalei va fi organizat un amplu protest faţă de acţiunile deputaţilor.

„Sărbătorim Ziua Europei. Ei – cu vorba, noi – cu fapta. Ieşind pentru ceea ce înseamnă Europa. Ne vedem azi, la 17:00, la Parlament. O să încercăm să vedem cât de pro-europeni sunt cei ce fac ceea, ce fac plahotniucii”, a declarat activistul civic Dumitru Alaiba.

Oamenii sunt chemaţi să iasă în stradă după ce vineri, majoritatea parlamentară controlată de PD, împreună cu PSRM, au votat împreună pentru schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova. În pofida tuturor criticilor din interiorul şi exteriorul ţării, în ciuda lipsei unui consens politic, proiectul PD cu privire la sistemul de vot uninominal a fost votat în prima lectură, iar ulterior comasat cu cel al socialiştilor care prevede adoptarea sistemului mixt. 

jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *