Astăzi 20 Octombrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 07:00
Abonamente

Actualitate 20 Septembrie 2017, ora 08:58

Protestul de duminică organizat de Dodon îi bagă în sperieți pe separatiștii din Transnistria

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Regimul separatist din Transnistria susține că acțiunile de protest programate să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni în mai multe localități din Republica Moldova ar putea degenera în dezordini în masă. În legătură cu aceasta, așa-numitul minister al securității de la Tiraspol le recomandă locuitorilor din regiune „să evite călătoriile” pe malul drept al Nistrului între 23 și 25 septembrie.

Forțele de securitate de la Tiraspol „le amintesc” locuitorilor din Transnistria că „în Moldova se desfășoară acțiuni politice de protest”, transmite agenția oficială „Novosti PMR”.

„Ca urmare a ciocnirilor dintre demonstranți și reprezentanții forțelor de ordine există victime. Pe 23, 24 și 25 septembrie 2017 în mai multe orașe din Moldova este planificată desfășurarea unor manifestații masive, care ar putea degenera în dezordini în masă”, mai afirmă sursa citată.
Drept urmare, locuitorilor din regiunea transnistreană le este „recomandat să se abțină” de la călătorii pe malul drept „în perioada indicată”.Vom aminti că acțiuni de protest au fost anunțate de președintele Igor Dodon și susținute de PSRM pe data de 24 septembrie, în ziua în care ar fi urmat să se desfășoare un referendum consultativ inițiat de el, însă invalidat de Curtea Constituțională. Mitingurile și marșurile în sprijinul inițiativelor prezidențiale vor avea loc pe 24 septembrie în trei orașe – la Bălți, Anenii Noi și Cahul.

Totodată, Platforma „Demnitate și Adevăr” împreună cu Partidul Acțiune și Solidaritate, care au manifestat duminica trecută în fața postului național de televiziune, au anunțat că vor relua protestul, tot duminica pe 24 septembrie, dacă guvernarea și conducerea televiziunii nu vor accepta revendicarea lor de a oferi opoziției un ceas de emisie în direct pe săptămână.


radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Octombrie 2017, ora: 17:37

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu Din editia print

Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe în dosarul primarului suspendat Dorin Chirtoacă, astfel acesta rămâne în continuare în arest la domiciliu, scrie deschide.md

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md