CSI / Rusia

Putin aşteaptă ca Turcia să-şi ceară scuze şi să ofere compensaţii pentru avionul rusesc doborât

Declaraţia lui Putin a fost făcută la ceremonia de acreditare a ambasadorilor unor state străine.  „Nu pot să nu spun, dar noi considerăm total inexplicabile loviturile trădătoare în spate de la cei pe care îi considerăm parteneri şi aliaţi în lupta împotriva terorismului. Mă refer la incidentul cu avionul doborât de Forţele Aeriene turce”, a spus Putin.

Uitând că anul trecut ţară să a încălcat toate regulile bunului simt şi ale dreptului internaţional, atacând o „ţară sora” şi anexând parte din teritoriul ei, Puţin declara în faţă ambasadorilor că: „ce s-a întâmplat în cerul Siriei cu două zile în urmă este contrar bunului simt şi cu dreptul internaţional”.

„Avionul a fost doborât în ​​teritoriul sirian”, a spus el.

„Nu am auzit încă scuze de la cel mai înalt nivel politic în Turcia, nicio propunere pentru reparaţii şi daune şi nici promisiuni pentru a pedepsi pe autorii crimei comise” a spus Putin.

Preşedintele rus mai afirmă că are impresia că guvernul turc conduce în mod deliberat relaţiile ruso-turce într-un impas. „Regretăm acest lucru”, a spus Putin.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *