Bună Dimineața

Putin ne dă în cap, da noi tot „la Rusia” vrem

„Nimeni nu ne-a ajutat pe noi cât a făcut Europa. Rusia ar putea să ne ajute, da nu vrea. Ar putea să micșoreze și prețurile la gaz, și fructele noastre să le primească, și vinul. Da nu vrea. Și noi tot ne ținem de ea, vrem cu Rusia”, se arăta nelămurit tânărul.

Asta mă nedumerește și pe mine. Conducerea Federației Ruse ne-a arătat de atâtea ori în ultimii ani că o doare în cot de soarta noastră și că ar prefera să ne vadă mai bine înghețați de frig și morți de foame decât oameni civilizați, liberi și europeni, și noi tot „la Rusia” plecăm.

Lui Putin nu-i pasă dacă propriii cetățeni vor trăi în condiții mizerabile, impunând tot felul de interdicții la import, atâta timp cât el poate să-și arate mușchii în fața liderilor europeni și americani. Iar moldovenii cred că el este salvatorul nostru, că Rusia ne poate ajuta să ieșim din groapă, deși ea ne dă câte un brânci de câte ori are ocazia.

Iar așa-zișii politicieni moldoveni, care se cred mari patrioți, în loc să-și susțină cetățenii care trec printr-o perioadă cam sumbră, moldovenii care-și pierd afacerile, familiile care rămân fără o sursă de existență, merg cu poclon la Moscova ori fac chefuri cu vedete rusești. Sigur, de ce să nu susținem „talentele trecute de prima tinerețe” din statul care vrea să ne îngenuncheze? Și ce dacă cer pentru un cântec jumătate din bugetul anual al R. Moldova?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *