CSI / Rusia

Putin: Refuzul Kievului de a furniza gaze regiunilor rebele seamănă cu un genocid

"Nu doar că este foamete acolo jos, nu doar că OSCE a constatat o catastrofă umanitară, dar în plus le taie şi gazele (…). Asta seamănă cu un genocid", a Putin, potrivit agenţiei Ria-Novosti, preluată de AFP.

Anterior, Rusia amenința că va tăia livrările de gaze naturale către Ucraina dacă aceasta nu reușește să plătească, ceea ce ”va crea o problemă pentru Europa”, a anunțat miercuri președintele rus Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Într-o conferință de presă comună cu omologul său cipriot Nicos Anastasiades, șeful statului rus a declarat că speră totuși să nu se ajungă la acest scenariu.

Putin a adăugat că refuzul Kievului de a livra gaze naturale regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, situate în estul Ucrainei, seamănă a ‘genocid’.

”Nu doar că acolo este foamete, nu doar că OSCE a constatat o catastrofă umanitară, dar în plus (ucrainenii) au tăiat gazul (către regiunile Donețk și Lugansk—n.r.). Asta deja seamănă a genocid”, a spus Vladimir Putin, citat de RIA Novosti, preluată de AFP.

Potrivit EFE, liderul de la Kremlin a amintit că acordurile de la Minsk obligă autoritățile ucrainene să garanteze că vor asigura furnizarea energiei către regiunile Donețk și Lugansk.

sursa: agerpres.ro/hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *