Ultima oră

R. Moldova nu are nevoie de un acord cu FMI pentru a se împrumută de la România

Potrivit lui această supoziţie nu ar fi trebuit speculată în spaţiul public. Şeful Executivului a mai adăugat că banii se vor regăsi în proiectul de modificare a bugetului pentru anul în curs şi că acesta urmează să fie aprobat de Cabinetul de miniştri în maxim 10 zile.

Prim-ministrul a mai adăugat că a discutat acest subiect cu preşedintele României în cadrul vizitei sale în Statele unite.

"E fals. A fost o supoziţie care nu trebuia să fie speculată în spaţiul public. La New York am abordat acest subiect. A două zi a fost şedinţa Guvernului României. Au anunţat destul de tranşant că nu există condiţionalităţi", a mai adăugat Streleţ.

Liderul Partidului Liberal de la Chişinău, Mihai Ghimpu, a susţinut săptămâna trecută că lipsa unui acord cu FMI împiedică Republica Moldova să acceseze împrumutul de 150 de milioane de euro acordat de către România.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercurea trecută, că Guvernul va aprobă memorandumul prin care se va acordă un ajutor rambursabil de 150 de milioane de euro Republicii Moldova, fără de care, în opinia să, ”ţară poate să ajungă în situaţia în care forţele politice pro-ruse pun din nou stăpânire pe ea că acum 70 de ani’

"FMI ar putea negocia un nou acord de finanţare cu R. Moldova în ianuarie", a declarat luni preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, după o întrevedere cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, citat de Unimedia .

Fondul a anunţat miercurea trecută că nu va negocia un nou program de împrumut cu Republica Moldova în cursul vizitei la Chişinău, spulberând astfel speranţele unui acord imediat în vederea acoperirii pensiilor şi salariilor.  

hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *