Social

Raionul Ungheni va avea propriul Centru de Tomografie

Spitalul Raional Ungheni a semnat Contractul de implementare a unui proiect de Parteneriat Public Privat (PPP) în acest sens.

Centrul va acorda servicii de tomografie computerizată, mamografie și ortopantomografie cetățenilor din regiune. Administrația spitalului își propune să deservească nu doar cetățenii din raionul Ungheni, dar și o parte din raioanele învecinate Călărași, Nisporeni și Fălești. „Parteneriatul Public Privat presupune existența unui contract între o instituție de stat și una privată, care vor aloca bani pentru crearea centrului. În acest caz noi oferim clădirea, însă aceasta necesită a fi reparată. Partenerul privat, la rândul lui, va investi banii în aparataj și reparația încăperilor”, a menționat directorul Spitalului Raional Ungheni, Lidia Crăciun.

La ora actuală, serviciile de ortopantomografie sunt prestate doar în Instituțiile Republicane. „Datorită acestui centru, pacienților și medicilor le va fi mai ușor. Diagnoza va putea fi stabilită mai ușor și mai rapid. La centru vom avea trei aparate performante – un tomograf computerizat, un ortopantomograf și un mamograf. Astfel, vom spori calitatea serviciilor medicale acordate pacienților. Este o acțiune binevenită pentru spital dat fiind faptul că facem parte din sectorul public și nu avem suficienți bani”, a adăugat Lidia Crăciun.

Proiectul prevede investiții de aproximativ 20 mln lei. Banii vor fi cheltuiți pentru procurarea aparatelor performante și reparația capitală a încăperilor. Anual, peste 4.000 de pacienți din raionul Ungheni trec tomografia computerizată în instituțiile medicale din Chișinău. Spitalul Raional Ungheni deservește anual peste 17 mii de pacienți.

Sursa: Mednews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *