Actualitate

Raport al serviciilor speciale: Mii de soldaţi şi tehnică militară din Rusiei se află pe teritoriul Ucrainei

Potrivit raportului, în regiunea Donbass sunt cel puţin 35 de sisteme de apărare aeriană din Rusia, dintre care cele mai multe sunt cu rază lungă de acţiune, de tip BUK. 17 lansatoare de rachete de acest fel sunt dislocate în Doneţk, Sverdlovsk, Lugansk şi Şahtiorsk.

În documentul serviciilor speciale se mai arată că în peninsula Crimeea, anexată de Federaţia Rusă, a fost formată o grupare de asalt, gata în orice moment să atace Ucraina din sud.

Forțele rusești sunt susținute de zeci de tancuri, transportoare blindate, artilerie grea şi instalații de rachete Grad.

Tot în Crimeea au fost create 10 centre ale Serviciului de Informaţii de pe lângă marele stat major al armatei ruse, iar în Donbass – opt unităţi ale Serviciului Federal rus de Securitate.

Iar la frontiera cu Ucraina, în regiunea rusească Rostov, au fost desfăşurate aproximativ 10 brigăzi de infanterie motorizată, efectivele cărora numără până la 3.000 de soldaţi fiecare.

Anterior, autorităţile de la Kiev au anunţat că în estul separatist al Ucrainei se află până la 10.000 de militari ruşi.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *