Economie

Rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet mobil în bandă largă a atins pragul de 50 la sută

Urmare a creșterii considerabile a numărului de utilizatori, rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet mobil în bandă largă, raportată la 100 de locuitori, s-a ridicat la 50 la sută, ceea ce denotă că fiecare al doilea cetățean al țării utilizează serviciile respective.

Cea mai mare creștere a numărului de utilizatori, în funcție de suportul tehnic pentru acces, a fost înregistrată pe segmentul servicii acces la Internet în baza tehnologiei 4G. Numărul utilizatorilor acestui serviciu mai mult decît s-a dublat, după o creștere de la 132,7 mii la 296,8 mii.

Datele agregate de ANRCETI arată că volumul total al vînzărilor de servicii de acces la Internet mobil în bandă largă a crescut în nouă luni cu 20,2 la sută față de perioada similară a anului precedent și a însumat 516,1 milioane de lei. În consecință, venitul mediu lunar per utilizator de Internet mobil dedicat a alcătuit 77,2 lei.

Potrivit datelor statistice pentru nouă luni ale anului curent, cei trei furnizori de servicii de acces la Internet mobil în bandă largă deţineau, în funcţie de cifra de afaceri, următoarele cote de piaţă: Orange Moldova – 58,8%, Moldcell – 26,9% şi Moldtelecom – 14,3%.

ANRCETI precizează că serviciile de acces la Internet în baza tehnologiei 3G au fost lansate în anul 2008, iar serviciile 4G – în anul 2012. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *