Actualitate

RĂZBOI nemilos în timpul negocierilor: Filat atacat de Usatîi iar Plahotniuc de Petrenco

Potrivit lui Grigore Petrenco urmează ca forțele de ordine să întrerupă forțat protestul și să disperseze violent mulțimea.

Amintim că sâmbătă, două echipe de jurnaliști de la Jurnal TV și Omega, ar fi fost agresate în urma protestelor organizate de membrii şi simpatizanţii Partidului „Casa Noastră-Moldova”, în legătură cu majorarea tarifelor la energie electrică şi gaze naturale.

Astăzi au fost aduse șase microbuze și peste zece mașini, care au blocat str. Bulgară, cu scopul de a-i provoca pe protestatari, susține Petrenco. Acesta a declarat, într-o conferință de presă, că la fața locului nu ar fi poliție, iar curtea lui Plahotniuc ar fi împânzită de agenții de la „Argus” și de „sportivii lui Țuțu”, notează publicația Ziarul Național.

„Noi am scris aici „Miliardul înapoi”. Miliardul a fost furat și nimeni nu e tras la răspundere, toți sunt la libertate. Furtul a provocat deprecierea cu 35% a leului, iar aceasta este cauza majorării tarifelor. Puterea aparține poporului, nu unei persoane”, a spus Petrenco.

Usatîî  atacă PLDM-ul

Astăzi începând cu ora 12, primarul Bălțiului, Renato Usatîi a ținut o conferință de presă unde a prezentat mai multe documente ce ar demonstra că o parte din banii jefuiți de la BEM ar fi fost folosiți de PLDM pentru a plăti anumite servicii de PR. Renato Usatîi a publicat pe site-ul său mai multe documente ce ar demonstra folosirea de către PLDM a banilor dispăruți de la BEM. 


Din documentele prezentate de Usatîi ar rezultă ca Vlad Filat, rudele acestuia dar și Partidul Liberal Democrat ar fi fost beneficiarii jafului de la BEM. 

Astfel, potrivit actelor publicate, cu ajutorul rudelor (despre care spunea anterior că nu știe cu ce se ocupă), Vlad Filat ar fi creat o schemă prin care banii furați de la BEM ajungeau pe conturile unui off-shore, care la rândul său achita costurile campaniei electorale din 2014, scrie moldova24.info.

Potrivit lui Usatîi, în curând președintele PLDM, Vladimir Filat, va fi arestat.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *