Actualitate

RĂZBOIUL hibrid practicat de Vladimir Putin vizează inclusiv România. Avertismentul unui fost şef al NATO: Este o vecinătate provocatoare

În aceste condiţii, România şi statele riverane Mării Negre ar trebui să înţeleagă că „apărarea începe acasă”, până să ajungă la forţele rotaţionale şi la exerciţiile comune pe care NATO le desfăşoară în regiune, pentru a contracara această ameninţare, fără însă a deveni prea provocatoare şi a crea fricţiuni şi mai mari cu Rusia, a arătat Breedlove, potrivit Gândul.

Generalul american a arătat că Rusia este o forţă care învaţă şi se adaptează permanent, în timp ce naţiunile occidentale au încă dificultăţi în a se adapta şi mai ales de a răspunde „războiului de sub linii”, cum numeşte Breedlove războiul hibrid practicat cu succes de ruşi în Ucraina.

Un avocat al posturii de forţă, dar echilibrate, a NATO şi a SUA în zonele fierbinţi de pe glob, generalul Breedlove a explicat că schimbarea de retorică de la Casa Albă şi recentul atac ordonat de Donald Trump asupra Siriei nu sunt în niciun caz simple „parade de putere”, ci fac parte dintr-o politică de reimplicare a SUA în zone din care americanii au făcut pasul înapoi, sub administraţia anterioară a lui Obama.

„Apărarea începe acasă. Trebuie să privim la toate ţările din jurul Mării Negre, de la Turcia în jur, care sunt membre NATO, şi să vedem în ce grad răspund ele mai întâi pentru ele însele. Apoi, în al doilea rând, ca parte a NATO”, a explicat generalul american în rezervă Philip Breedlove, fostul SACEUR (Supreme Allied Commander Europe, comandantul militar al NATO) al Alianţei până în mai 2016, la o discuţie cu mai mulţi jurnalişti, la summit-ul Good Governance organizat la Bucureşti de grupul Strategikon, întrebat fiind de Gândul dacă exerciţiile comune şi forţele rotaţionale ale NATO din regiunea Mării Negre sunt suficiente pentru a contracara atitudinea agresivă a Rusiei în zonă sau ar fi necesare măsuri mai accentuate.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *