Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 18:04
Abonamente

Actualitate 13 Octombrie 2017, ora 13:57

RĂZBOIUL, tot mai aproape? Rusia pregătește intens soldații din Transnistria pentru „situații excepționale”

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Militarii din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană continuă să se antereneze în cazul unor situații excepționale cum ar fi războiul. Despre aceasta a anunțat Ministerul Apărării al Federației Ruse pe site-ul oficial al acestuia-  structure.mil.ru


Soldații ruși au pus în practică acțiuni de reducere și a combatere atât a infiltrării formațiunilor armatelor ilegale în Transnistria, cât și transportarea armelor și a munițiilor prin punctele de menținere a păcii. Asta înseamnă că în cazul infiltrării soldaților moldoveni sau ucraineni în Transnistria, aceștia vor fi „reduși și lichidați” de către soldații din GOTR.

De asemenea, aceștia au învățat cum să interacționeze cu militarii de menținere a păcii în cazul unor situații excepționale. O atenție deosebită a fost acordată acțiunilor pe care le vor întreprinde trupele rusești pentru a menține calmul în rândul populației locale, în cazul unei situații de urgență.În presa rusească, zilnic apar știri în care se vorbește despre un eventual război dintre Rusia și Europa. Un exemplu de propagandă ați puteți citi în  știrea „Rușii își doresc un război cu Europa. Ce scrie presa Kremlinului”. Presa rusească a găsit cele mai propagandistice declarații în favoarea războiului și își dorește să inflitreze ideea unui război dintre Europa și Rusia. Mai mult, se promovează ideea precum că Europei îi este frică de Federația Rusă.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md